Galerie

Een overzicht van werk gerelateerd naar de ruimte.

uit 2011 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Dennis Fragile Thoughts

Dennis Fragile Thoughts

2018

Tijdens de Grote Portrettengalerij in Pictura werd je gekoppeld aan een onbekend model dat zich had opgegeven om deel te nemen aan deze manifestatie. Mijn model was Dennis Dolderman. Ik heb hem een stapel A4tjes met rode pen gegeven en gevraagd om al zijn gedachten, zijn geschiedenis, zijn voorkeur of zijn dromen prijs te geven aan het papier. Met zijn woorden heb ik de hersenen gevormd die samen met het omhulsel de sculptuur vormen zoals die toen werd tentoongesteld. Mijn idee was dat het niet slechts het gezicht was dat een portret kon vormen maar dat de ideeen, gedachten en wensen tezamen ook een portret konden zijn. De foto is gemaakt door Huib Kooyker

Suspension

Suspension

2018

Dit werk is vrij omvangrijk en hangt in al haar omvang aan 1 punt in de ruimte. Het werk is gefotografeerd door Booart tijdens de expositie Vruchtbare Grond in het Stedelijk Museum Schiedam. De video is gemaakt door Jolie Hakkert en de muziek is van Franklin Delano

Blik op Film

Blik op Film

2017

Deze installatie heeft als idee zijn oorsprong gekregen in 2008. Ik heb voor dit doel een camera met macrolens aangeschaft en ben vanaf dat moment filmblikken gaan verzamelen. Uiteindelijk moest ik wachten op het juiste moment - de ruimte en het publiek om de installatie werkelijkheid te realiseren. In 2017 kreeg ik een Artist in Residence mogelijkheid in Ruimte in Beweging en heb daar begonnen met het maken van Blik in Film.

Traveling Light

Traveling Light

2017

Deze installatie bestaat uit vijf koffertjes uit ca. 1940. Ze zijn opengesneden en voorzien van metaal en LED verlichting. Het waren oorspronkelijk vluchtkoffertjes uit de 2e wereldoorlog. Ze zijn verwerkt in twee door mij gemaakte wanden. Met deze installatie wil ik graag verwoorden dat ondanks vreselijke omstandigheden er toch hoop bestaat op een beter leven.

Omloop

Omloop

2016

Op 28 december 2015 kreeg ik een ernstig ongeluk. Bij het helpen verhuizen van zware houten panelen, werd ik zijwaarts gelanceerd en viel ik met kracht op een metalen kunstwerk. Het kunstwerk was een reuzen sprinkhaan met twee tentakels. Op één daarvan ben ik terecht gekomen. Het resultaat was : twee gebroken ribben, een beschadigde lever en long. Ik kwam op de intensive care van het ziekenhuis terecht en daarna volgde een ernstige infectie. Bijna de hele maand januari heb ik in het ziekenhuis doorgebracht of (aan het einde) heel beroerd thuis. Toch wilde ik graag over het voorval een kunstwerk maken. Ik vroeg de verpleegster in het ziekenhuis, om mij mijn verwijderde infuus mee te geven. Hoe ziek ik me ook voelde, ik wilde weten of ik het nog in me had - kunst maken. Het is vreemd hoe je angstig wordt dit vermogen te verliezen als je even fijntjes op je eigen sterfelijkheid wordt gewezen. Het resultaat is echter een prachtig werk met gebruik van mijn eigen bloed in het infuus, dat ook nog eens gelijk is verkocht tijdens de Rotterdam Contemporary in de Cruise Terminal op 10 februari 2016!

Encagement

Encagement

2015

Installatie van 9 kooien. Afmetingen - ruimtevullend

Koestering

Koestering

2015

Naar aanleiding van de expositie "De Handschoen in de Kunst" zijn twee werken ontstaan, waarbij gebruik is gemaakt van oude handschoenen. Bij het werk Koestering behoort de volgende tekst : As an artist you don't always have the possibility to control the working process. Lots of artists have mastered their own techniques and totally rely on them to create their work. De Visser however is guided through life by coincidence. Whatever she finds (that often happens to be material that arouses her interest) she always uses for her next project. Of course you can recognize her own signature, but coincidence is always the masterful director. For Cherishing she used a pair of worn gloves. Gloves are - as she sees it - the personification of hands. And hands can carry, create, tell stories and make love.

Piece of the Master (Input/Outburst)

Piece of the Master (Input/Outburst)

2015

Gemaakt naar aanleiding van het project van Diet Wiegman, waarin hij andere kunstenaars uitdaagt om met een stuk uit zijn werk weer een ander kunstwerk te creeeren. 

Construction B.I.R.D.

Construction B.I.R.D.

2013

Metaal - papier - veren

Construction K.W.I.S.P.E.L.

Construction K.W.I.S.P.E.L.

2013

Metaal - papier - nerts

Poetry Travelkit

Poetry Travelkit

2014

Plastic doosje, letters en stuk rubber om mededelingen in te plaatsen. Oplage van 5 stuks - deze is verkocht

Culture Cut

Culture Cut

2013

Piano-onderdelen, bladmuziek en piano-snaren Een protest tegen het cultuurbeleid van de laatste jaren in Nederland

Lots of Airbag

Lots of Airbag

2013

Metaal - geprint papier met logo Louis Vuitton

Designcage of Kors

Designcage of Kors

2013

Metaal - papier

Playing around

Playing around

2014

When wires and keys play together

Gras

Gras

2013

Piece of grass

Koffiepad

Koffiepad

2011

Karton/Gebruikte koffiepads/Inkt op hout

Gras

Gras

2013

Metaal - hout - springveren - pick-up

Scratching

Scratching

2013

Ready made  - Pitchfork foto (met dank) Birgit Speulman

Crawling

Crawling

2013

Ready made - pitchfork foto (met dank) Birgit Speulman

Scratching 2nd

Scratching 2nd

2013

Ready made - Pitchfork second picture foto (met dank) Birgit Speulman

Installation of 2 1/2 boxes

Installation of 2 1/2 boxes

2014

Installation, No Sense of Taste can be found in Muurwerk

Sorry

Sorry

2013

An apology to the animals that lost their skin.

Vogelspin

Vogelspin

2012

Metaal, lood, verf en vogelveren

Cityprada

Cityprada

2011

Foto/Hout/Metaal/Zand/Inkt/Acryl